Mutta joulun piirakatpa on! Eilen ja toissapäivänä on kaulittu ja rypytetty ihan molemmilla käsillä, kyllä siinä jotain tulosta syntyy. Kurkistellaanpa työvaiheet:
Ensin sekoitan kulhossa vettä, suolaa, sulatettua rasvaa ja jauhoja. Niistä tulee taikina, jonka vaivaan tasaiseksi ja muotoilen napakaksi pötkyläksi. Pötkylästä leikataan sitten sopivaksi katsomia palasia. Isompi palanen, isompi piirakka.
Ai paljonko tulee mitäkin? No tuo on paha... sanotaan että 2 dl kylmää vettä, 2 tl suolaa, loraus rasvaa ja sitten ruis- ja vehnäjauhoja niin sopivasti, että taikina on tasaista ja leivottavaa. En ole koskaan mitannut jauhojen määrää. Tästä määrästä tulee n. 25 kpl. Palaset taputtelen jauhoissa ja sitten alan kaulimaan.
Tässä kuvassa onkin montaa eri vaihetta samassa kuvassa. Yläreunassa kaulittuja kuoria valmiina, sitten kuorelle nakataan sopivasti puuroa - tässä riisipuuroa, voi olla ohraakin, perunaa tms. Sitten vaan "kansi kiinni" ja ryppyä reunaan. Ja kun on valmiita, niin eikun krematoriota kohti. Paistan puu-uunissa ja lämpöä siellä on vajaa 250 astetta. Paistoaikaa riittävästi, sitten kun näyttävät kypsiltä.
Ei muuta kuin tervetuloa jouluaaton aterialle. Nämä menee vielä pakastimen kautta odottamaan sitä hetkeä. Sikäli kun ehtivät - nyt jo pikkukäsi käy piirakka-astialla.... HEEEEIII... pois sieltä! Noh, ehkä tässä pitää lämpimäusille pieni laaduntarkastus tehdä.
Jouluaatto on kahden viikon päässä. HUI!
- Lady of the house
Samalla ohjeella teet taikinan kuin minäkin: suolaa minkä sulaa ja jauhoja minkä kastuu =D
VastaaPoista